Standardní haly v nestandardním prostředí ORANGE PARKU

1.2.2009

V loňském roce předala firma Kajima první z hal logistického a průmyslového parku ORANGE PARK developera Mayfield do užívání potenciálním budoucím nájemcům. Kajima Europe postavila první budovu největšího logistického parku v ČR, který se nachází nedaleko Plzně v oblasti Nýřan na dálnici D5 spojující SRN, Plzeň a Prahu, na základě návrhu a projektu nizozemské společnosti Tebodin.

Z hlediska technického řešení hala v Orange Parku kvalitativně odpovídá standardu, ale v budoucnu bude obklopena velmi nestandardním prostředím. Mayfield totiž plánuje udělat z Orange Parku skutečný park se zelení, klidovými zónami a vším, co k takovému místu patří. Vedle již nyní uplatňované zvýšené pozornosti k životnímu prostředí firma pro zdejší zaměstnance mimo jiné chystá i prostor pro vyžití během pracovních přestávek nebo po pracovní době.

Betonový skelet haly dodala společnost Skanska.  Opláštění haly je z panelů TRIMO vyplněných minerální vatou, která zaručuje výborné tepelné a ohnivzdorné vlastnosti. Tloušťka tepelné izolace ve střeše je vzhledem k ČSN navýšena. Podlaha haly splňuje požadavky ČSN 744505 a dodávala ji společnost HT Floor. Podlahy HT Floor splňují nejvyšší požadavky na kvalitu - mají vysokou výslednou pevnost, obrusuvzdornost, rovinatost dle DIN 18202, jsou neprašné a umožňují snadné čištění a údržbu. Součástí haly jsou dvě kompletně dokončené kancelářské vestavby, které umožňují okamžité nastěhování. Vrata a nakládací můstky dodala firma Tyros Loading System, která je dceřinou společností významného holandského výrobce, společnosti Loading Systems. Součástí vnitřního vybavení je sprinklerový protipožární systém, přímé plynové vytápění haly a teplovodní vytápění kanceláří, třífázový proud, minimální osvětlení v hale 200lux a v kancelářích 500lux.Do budovy je přivedena přípojka Telefonica O2, která umožňuje telefonní i internetové připojení pracovních míst podle požadavků zákazníků. Interní kamerový systém umožňuje monitoring prostoru obvodového pláště.

Tebodin a Kajima jsou renomovaní a zkušení dodavatelé, kteří spolupracují s velkou částí developerů působících v celé Evropě i České republice. V ČR patří Tebodin mezi přední projektové firmy v oblasti poskytování komplexních projektových služeb při přípravě a realizaci průmyslových staveb a technologických celků. Kajima je jednou z nejstarších společností realizujících stavební projekty ve všech částech světa již více než 160 let. realizaci staveb a v projekční činnosti se Kajima řadí mezi nejprestižnější společnosti světa se stovkami úspěšně realizovaných projektů.V Evropě Kajima působí od roku 1975.

zpět
karta projektu: Orange Park
 
 

NEJNOVĚJŠÍ PROJEKTY

Orange Park
(Orange Park - První hala je na světě)
www.orangepark.cz
 
 
 

KONTAKTUJTE NÁS

telefon:+420 255 719 090
fax:+420 255 711 901
e-mail:
adresa: Mayfield Real Estate
Opletalova 1603/57

Praha 1
 
úvodní stránka | english